Hösten snart här!

Nu är det snart hösten på intågande. Snart september som är den första höstmånaden. På ett sätt ska det bli skönt med hösten och ta fram ljus och tända, Även lampor i fönsterna. Och då måste man ha ledlampor självklart för det är billigare i längden http;//www.nevica.se har jag tittat på för att få det biligaste möjliga. Även på luftpumpar. Då vi har direktverkande el i vårt hus så har vi 2 luftpumpar för att hålla ner kostnaden. Hur gör ni för att hålla ner kostnaden? Vi har även kamin så det är skönt.
 
Jag älskar hösten då det är förhoppningsvis lagom varmt. Och ut och leka med William och sen mysa inne och titta på barnprogram och tända lampor och även långkok på spisen låter inte det gott?
 
Först ska vi utomlands en vecka och sen väntar vi in hösten.
 

Varmt

Är så varmt idag har varit i Glimåkra och badat i 2 h. Så skönt. 
 

Ordinvestloppet

Igår var det ordinvestloppet. William sprang 700 m. Uppvärmningen bestod av att chilla. När väl loppet var så sprang han jättefort. Han tyckte det var jätte skoj. 
När dom kom i mål så fick dom en mer och kexchoklad.
 
 
Sen gick jag gå/lunka löp 3700 m. Jag gick verkligen i rask takt. Var så skönt när jag kom i mål. Kom i kapp min gamla körskolelärare ola. Han kallades mototola när vi gick på trafikskolan
 
 
 

Att välja gymnasium

Sitter och funderar lite. Nu har ju skolorna nyss dragit igång igen efter långt sommarlov för barnen. Vissa ska börja samma skola igen och vissa ska byta skola. Jag tänker mest på dom som slutat årskurs 9 nu och har börjat gymnasiet.
 
När jag själv var i den åldern tyckte jag det var jättesvårt att välja gymnasiet. Vad ska jag läsa? Vad ska jag jobba med? När man är 14-15 år är det inte så lätt att veta.
 
Men hade jag valt i dagsläget hade jag nog valt någon utbildning på denna skolan http://www.naturbruksgymnasietosby.se/
Då jag gillar djur och natur. Plus jag gillar att vara ute och röra på mig och vara väldigt aktiv. Vad hade ni gjort? Tänk och få vara ute och jobba och få betalt för det vilken dröm alltså.
 
Vi är ju ute mycket  med William och jag hoppas han väljer något fritt bra jobb när han ska välja
 
 

Äntligen helg

Nu är det äntligen så skönt. Tyvärr fortf förkyld. Så idag blir de o köpa grejer till utlandsresan i stan. Köpa lite shorts och så badskor till william

Brakförkyld

Då är man brakförkyld och bara hunnit jobba 3 arbetspass efter semestern. Känns ju sådär. Men försöker ta mig igenom veckan lite lungt o stilla o sen vila i helg. Känner mig mer död en levande

Utedag igår

Då hade vi utedag igår william var på dagisis skog. 
 
Idag började jag jobba första dagen efter semester könndes konstigt
 

Tandläkare

Igår var jag och william hos tandläkaren. Det gick jättebra inga hål i tänderna och var jätteduktig så klart mitt lilla hjärta. 
Nöjda när vi gick därifrån åkte vi till mcd och han fick äta där. 
 
Idag ska william nog träffa sin kompis som bor på gatan. Dom har varit på semester innan. Så de ska bli ett kärt återsende på barnen. 

Fast anställd i 2 år

Idag har jag varit fast anställd i 2 år. Och jag är så glad att företag vågade anställa mig trots jag hade/har småbarn och risk för vabbning osv.
 
Så jag är så glad att ha ett jobb att gå till. Och därmed veta när jag jobbar och har även fast inkomst det är ju en säkerhet. Absolut. 
 
Och de ger sambon möjlighet att studera som han ska börja med i höst. 
 

Tjugekull

Idag tog vi saken att vara ute idag. Vi gick på tjugekull. Var riktigt härligt väder. Var ute och gick 1.5 h ungefär sen grillade vi. Det har varit en skön dag. Ungar har lekt o sprungit
 

Hösten närmar sig med stormsteg

Nu går det med stormsteg mot hösten. På ett sätt vill jag ha kvar sommaren men samtidigt är hösten väldigt mysig i sig. Eller vad säger ni? Just som jag skrivit innan de här med kamin i sig väldigt mysigt efter en utedag i det förhoppningsvisa bra vädret. Det finns ju så mycket att göra i ens trädgård på höstarna. Kommer ihåg förra hösten när alla bladen från blodboken hade rasat ner oc
 
 
h vi fick räfsa hela eftermiddagen hela familjen det var så mysigt. Funderar lite på att någon gång inom snar framtid fixa någon form av friggebod likt de på www.hakskog.se och ha mina redskap där. Så man vet vart man har allt så man slipper ha allt i carporten och inget system. För just nu har vi inget system för 5 öre när det gäller redskapen.
 
Sen är frågan hur långt från grannens måste man stå? Och behöver man bygglov? Det måste jag faktiskt kolla upp så vi inte gör samma misstag som förra gången dvs sätta in en kamin i huset utan man hade bygglov då vi inte visste om detta. Och när vi hade haft sotaren här och provtryckt  osv får vi ett brev hem från kommunen att sökte vi inte bygglov inom 14 dagar så fick vi betala en viss summa i vite. Så jag tänker hellre upp sådana grejer 1 gång för mycket än för lite.
 
Men först ska jag prata med sambon här hemma och se vad han tycker.
 
 

Ibland finns de ärliga människor

Idag har jag william och en vän i tivoliparken och lekt. William älskade det. Varit ute nästan hela dagen. Även varit på naturum och kollat på fiskar och lekt. 
 
När jag ska gå till bilen och köra hem hade någon satt en lapp i rutan att de var viktigt att jag ringde ett visst nummer. Ringer dit och hennes son hade råkat slänga upp dörren så min backspegel gått sönder och hon ringer direkt försäkringsbolaget  och jag behöver bara in med bilen. Pratat med försäkringsbolaget och hon har även där erkänt att de var deras fel. Så jätte skönt att de finns ärliga människor.
 

Övervinna sin rädsla

William har alltid varit rädd för denna masken hemma hos mobror. Men igår bad han själv och få se masken och när den plockades fram så satte han den på sig.

Bada

 

Badning

Nu i eftermiddag har vi varit vid immlensjön och badat. Lite halvdåligt väder men william gillade och plaskade på bra
 

RSS 2.0